Google želi brži web na telefonima


"Napredni telefoni i tableti su revolucionizirali način na koji pristupamo informacijama i današnji ljudi pristupaju ogromnoj količini vesti na svojim telefonima. Izdavači širom sveta koriste mobilni Internet kako bi došli do tih čitalaca, ali njihovo iskustvo nije uvek najbolje. Svaki put kada im se web stranica sporo učita, izgube čitaoca - i mogućnost da zarade na reklamama ili pretplati," stoji u zvaničnom saopštenju u kojem je Google predstavio svoj Accelerated Mobile Pages projekat.

Sa ovim projektom, Google želi "drastično poboljšati performanse mobilnog Interneta" - žele da web stranice bogate sadržajima poput videa, animacija i grafike rade u kombinaciji sa "pametnim reklamama" i da se učitavaju "instantno". I žele da isti kod radi na više različitih mobilnih platformi i uređaja, tako da mu korisnici mogu pristupiti instantno, nezavisno od uređaja koji koriste.

Accelerated Mobile Pages projekat se oslanja na AMP HTML, Google-ov novi otvoreni framework koji kreatorima web sajtova omogućava da kreiraju izuzetno "lagane" web stranice, a Google je već sklopio dogovor sa 30 web sajtova i servisa koji će preći na AMP HTML.

Između ostalih, ovaj framework će usvojiti i Twitter, Pinterest, WordPress.com i LinkedIn, a više informacija o kompletnom projektu možete pronaći na ovoj adresi.

Foto: maxpro / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.