Srušen sajt Popcorn Time


Stranica Popcorntime.io je srušena. Prema informacijama koje dolaze sa TorrentFreak-a, programer Popcorn Timea, Wally rekao je: "Srušio sam sve servere, ništa više ne mogu učiniti. Izbrisao sam sve logove koji mogu biti štetni za druge programere."

Odluka o rušenju stranice došla je nakon konstantnih napada na DNS.

Klonovi servisa i dalje postoje, ali ovo označava eliminaciju službenog, najpopularnijeg naslednika originalnog Popcorn Time-a.

Osim toga, postoji još nekoliko problema – popularna Popcorn Time biblioteka YIFY takođe se suočava s isključenjima te je i dalje na meti regulatornih grupa kao što je MPAA (The Motion Picture Association of America).

Butter, novi projekt pokretača Popcorn Time-a, takođe više nije bezbedan, ali i dalje je dostupan na GitHub-u i najverovatnije će i dalje biti u funkciji kada se prašina malo slegne.

Butter autorska prava ne krši direktno, samo omogućava lakše pokretanje filmova i serija sa Bittorenta. Butter pruža sve što vam je potrebno za jedan "odličan streaming servis", bez direktnih linkova koji vode do piraterije.

Predstavljen je na blogu Popcorn Time stranice, ali je vrlo brzo deaktiviran zbog napada na DNS. Popcorn Time tehnologija želi se predstaviti kao legitiman sevis koji istovremeno pruža usluge koje osiguravaju sadržaj zaštićen autorskim pravima.

Sve u svemu, Popcorn Time više nije dostupan, a verovatnost da se može spasiti je, nažalost, vrlo mala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.