Microsoft smanjuje prostor za skladištenje na OneDrive


Na službenom blogu usluge za skladištenje u oblaku OneDrive osvanulo je obaveštenje o promenama koje će zadesiti sve korisnike ove usluge. Iz Microsoft-a su, naime, odlučili da smanje pakete koje nude svojim pretplatnicima i uvedu neke nove opcije.

Najveća promena sigurno je ukidanje neograničenog paketa koji su imali Office 365 Home, Personal, i University korisnici. Umesto neograničenog prostora za skladišenje ovim korisnicima će se dodeliti 1 TB prostora. Kao razlog za ovu promenu navodi se činjenica da su neki korisnici u cloud postavljali i više od 75 TB podataka, što je ocenjeno ekstremnim i nepoželjnim. Svi oni koji imaju više od 1 TB imaće 12 meseci da izbrišu višak podataka ili ga premeste negde drugde.

Nadalje, pretplate koje su uključivale 100 (1.99$) ili 200 GB (3.99$) prostora više neće biti dostupne za aktivaciju, a umesto njih biće ponuđena opcija od tek 50 GB, s cenom od 1,99 USD na mesec.

Besplatna ponuda takođe će biti drastično srezana – umesto 15 GB besplatno će se nuditi tek 5 GB, a i "camera roll" bonus od 15 GB za korisnike koji na OneDrive-u arhiviraju fotografije s mobilnog takođe će biti ukinut.

Sve ove promene dogodiće se početkom 2016. godine, a korisnici će biti na vreme obavešteni o njima, te će im biti ostavljeno prelazno razdoblje od barem 12 meseci za prilagođavanje na nove uslove korišćenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.