Test: Kingston DataTraveler microDuo 3C USB


Na test smo dobili jedan zanimljiv gadget - u pitanju je Kingston-ov DataTraveler microDuo 3C USB flash, koji pored običnog A standarda donosi i reverzibilni standard Type C.

Iako na tržištu nema mnogo uređaja koji podržavaju USB Type C (uglavnom su to novi OnePlus modeli i još neki kineski telefoni), činjenica je da će ovaj standard vrlo brzo postati dostupan i na mnogim budućim uređajima, a pravu poplavu novotarija koje ga podržavaju sigurno ćemo videti na predstojećem CES-u i MWC-u.



S druge strane, tu je standardni USB 3.1 koji postiže brzinu čitanja do 100MB/s i brzinu upisa do 15MB/s.

DataTraveler microDuo 3C omogućava vam da jednostavno povećate kapacitet memorije vašeg smartphonea sa C konektorom, kao i da skladištite ili prebacujete fajlove na bilo kom Windows, Mac, Linux ili Chrome računaru. Dakle, ako sada nemate uređaj sa C konektorom, možete da koristite deo sa A konektorom. S obzirom na to da Kingston daje petogodišnju garanciju, sigurni smo da ćete za to vreme nabaviti kompatibilni uređaj.



Uz jako male dimenzije od svega 29.94mm x 16.60mm x 8.44mm i težinu od svega nekoliko grama, Kingston-ov DataTraveler microDuo 3C predstavlja odličnu prenosivu memoriju koju možete da nosite svuda sa sobom. Podaci neće biti oštećeni ni na temperaturama od -20°C do 85°C, dok je temperatura na kojoj ga možete koristiti svedena na od 0°C do 60°C.



Uređaj je jako lepo dizajniran. Izrađen je od aluminijuma sa poklopcem za C konektor, koji srećom ne možete izgubiti jer je fizički spojen. Na plastici postoji i rupica za privezak, što vaš uređaj čini lakše prenosivim.



Kingston DataTraveler microDuo 3C dolazi u tri verzije, kapaciteta 16GB (100MB/s čitanje, 10MB/s upis), 32GB i 64GB (100MB/s čitanje, 15MB/s upis).



Na test ustupio: Kingston

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    fenomenalan usb


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.