Facebook mobilna aplikacija dobija nove full-screen reklame


Facebook je objavio kako su lansirali novi sistem za prikaz reklama u njihovoj mobilnoj aplikaciji, nazvan jednostavno Canvas.

Kako prenosi The Next Web, Canvas marketarima nudi opciju da svoje reklame dizajniraju tako da budu interaktivne i da se prikazuju preko celog ekrana.

Srećom po krajnje korisnike, Canvas reklame se neće pokretati automatski - po defaultu će biti prikazane kao i sve druge reklame, dok će se njihova puna verzija pokrenuti nakon što korisnik klikne na opciju "tap to open", prikazanu na samoj reklami. Nakon toga, korisnik može učitanu Canvas reklamu prekinuti u bilo kojem trenutku, jednostavnim pritiskom na "X" u njenom gornjem levom uglu.

Iz Facebook-a tvrde kako su korisnici koji su učestvovali u testiranju pozitivno reagovali na Canvas reklame, te kako su ih u proseku gledali po 31 sekundu (a neke čak i po 70 i više sekundi).

Canvas će postepeno postajati dostupan svim zainteresovanim marketarima unutar Facebook Power Editor-a, a svi koji su nestrpljivi da ga isprobaju prvom prilikom, mogu se zaputiti na ovu adresu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.