Microsoft polako ukida Control Panel na Windows-u 10


Početkom oktobra prošle godine pisalo se o Microsoft-ovoj odluci da Control Panel pošalje u penziju te ga u potpunosti zameni sa Settingsom kojeg smo upoznali sa Windows-om 8.Ovih dana je taj proces i službeno otpočeo.

Naime, fast ring korisnici Microsoft-ovog Windows Insider programa primetili su kako su pojedine stavke iz Control Panel-a u 14271 buildu Windowsa 10 prebačene u Settings. Tačnije radi se o pojedinim podešavanjima vezano uz podešavanje Taskbar-a i Command Prompt-a.

Nove opcije smeštene su u System tabu Settings-a, a iste omogućavaju podešavanje zaključavanja taskbara, njegovoautomatsko skrivanje kada nije aktivan, odabir lokacije taskbara, zamenu Command Prompt-a s PowerShell-om i neke druge opcije.

Gore navedene opcije nisu ništa novo, ali su do sada bile dostupne isključivo kroz Control Panel. Gabriel Aul, glavni i odgovorni za Windows 10, krajem prošle godine je najavio kako će Control Panel u Windows-u 10 biti dostupan sve dok se sve opcije ne prebace na Settings.

Sudeći prema brzini kojom se Microsoft bacio na posao, sledeća Redstone nadogradnja Windowsa 10 bi mogla doći bez Control Panela. Ako sve prođe prema planu, Redstone nadogradnja bi trebala biti sprema već ovog leta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.