Huawei razvija sopstveni operativni sistem a EMUI dobija velike promene


Huawei, treći najveći svetski proizvođač smartfona, uskoro bi mogao da lansira sopstvenu softversku platformu, odnosno operativni sistem, kako bi se osigurao u slučaju da saradnja s Google-om krene po zlu, javljaju izbori bliski ovoj kompaniji. Ako je verovati ovim glasinama, Huawei već razvija sopstveni softver i to Skandinaviji, a tim navodno čine bivši Nokijini inženjeri. Za sada nema informacija o mogućem izlasku na tržište.

Ova priča zapravo zvuči poznato, a njen protagonista u prethodnoj epizodi bio je Samsung, koji je razvio Tizen, mobilni operativni sistem temeljen na Linux-u. Iako je doževio već nekoliko izdanja, Tizen je još uvek daleko od eventualne zamene za Android, i više služi za uređaje kao što su pametni satovi i narukvice, dok u budućnosti možda zauzme značajnu ulogu u IoT (Internet Of Things) sferi.

Paralelno s sopstvenim OS-om, za kojeg ne znamo hoće li na kraju zaživeti, Huawei razvija i potpuno obnovljenu verziju svog EMUI interfejsa, koje je na zapadu loše prihvaćeno zbog svoje neoriginalnosti i previše sličnosti s Apple-ovim iOS-om. Huawei je u tu svrhu zaposlio bivšeg Apple-ovog dizajnera, kako bi do jeseni ove godine izašao s potpuno novim proizvodom. EMUI bi tako trebao da dobije meni s aplikacijama, potpuno redizajnirane ikonice i novu paletu boja, čime bi trebao privući više korisnika u zapadnoj hemisferi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.