Corning brani Gorilla Glass 5 na Galaxy Note 7


Poznato je kako najpopularniji telefoni prolaze kroz brojne testove entuzijasta koji njihove rezultate potom objave i na YouTube-u kako bi svoja dostignuća podelili i s ostatkom sveta. Jedan od takvih testova nedavno se našao i na popularnom YouTube kanalu – Jerry Rig Everything.

Jerry je testirao otpornost Gorilla Glass-a 5 na Samsung-ovom Galaxy Note7. Ukratko, testovi su pokazali kako je na grebanje i ostale nepodopštine otporniji prošlogodišnji Note5 nego ovogodišnji Note7.

Zbog negativnih reakcija na obavljeni video iz Corning-a su i službeno reagiovali u vidu saopštenja. Prema njima sprovedeni test nije odrađen u kontrolisanim uslovima te kako nije moguće staklo tvrdoće 5 i 6 oštetiti nožem tvrdoće 3. Ono što svi vide kao oštećenje stakla prema Corningu je ostatak materijala s noža.

Time ispada kako je staklo oštetilo nož, a ne obrnuto. Na pitanje zbog čega onda metalne ostatke nije moguće obrisati odgovorili su kako je vrlo teško metal očistiti sa stakla. Cornig-ov odgovor uveliko podseća na Jobs-ov od pre par godina kada je izjavio da signal iPhone-a opada jer ga korisnici pogrešno drže.

Sporni video pogledajte u nastavku:



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.