Hakujte Nexus uređaje jer Google nudi 350 hiljada dolara


Hakovanje je inače zakonom zabranjeno i može rezultovati višegodišnjim zatvorskim kaznama. Ali, ovaj put hakovanje je dozvoljeno u sklopu takmičenja "Project Zero" kojeg je osmislila i pokrenula kompanija Google.

Ukratko, Google želi da pojedinici pokušaju da pronađu bug ili neku drugu ranjivost, a koja bi im omogućila hakovanje njihovih prošlogodišnjih telefona iz Nexus serije, Nexus-a 6P i Nexus-a 5X. Jedine informacije koje će s potencijalnim hakerima Google podeliti su email adrese i brojevi telefona koji se na tim uređajima koriste.

Svi bezbednosni propusti koji se otkriju moraju se moći izvršiti na daljinu, npr. slanjem email ili SMS poruke. Pronađene bugove biće potrebno prijaviti na Android issue tracker, i moći će ih koristiti svi takmičari tokom sledećih šest meseci koliko takmičenje traje (od 13. septembra do 14. marta 2017. godine).

Ali, za nagradu će participirati samo oni koji prvi otkriju i pošalju neku funkcionalnu ranjivost Google-u, a koja omogućava upad u navedene Nexuse. Svi ostali koji otkriju bug ući će u Android Security Rewards program. Pronađenu ranjivost je potrebno dokumentovati, a tako prikupljene informacije biće javno dostupne putem Project Zero bloga.

Google je osigurao nagradni fond u visini od 350 hiljada američkih dolara, iz kojeg će se takmičarima za prvo osvoeno mjesto isplatiti 200.000 dolara, za drugo mesto 100.000 dolara, a za treće 50.000 američkih dolara.

Detaljna uputstva šta vam je činiti ako se odlučite uključiti u Project Zero takmičenje možete proučiti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.