Sve što morate znati o Apple-ovim AirPods bežičnim slušalicama


Apple je na jučerašnjem događaju u San Franciscu predstavio nove bežične i kako kažu pametne slušalice –AirPods. Zahvaljujući W1 čipu i gomili senzora koji se nalaze u slušalicama čini se kako Apple ovaj put ne preteruje.

Naime, W1 čip i ugrađeni senzori omogućavaju da se AirPods slušalice automatski povezuju s drugim Apple uređajima, poput Apple Watcha i iPhone-a. Takođe ugrađeni senzori će bez problema prepoznati kada slušalice koristite, a kada ne, kao i da li koristite samo jednu od njih.

Osim za slušanje muzike AirPods slušalice služe i za komunikaciju sa Siri (aktivira se dvostrukim dodirom slušalice) kao za obavljanje telefonskih poziva. S jednim punjenjem baterija slušalice mogu ponuditi do pet sati slušanja muzike, odnosno do dva sata telefoniranja.

Duža autonomija je moguća uz upotrebu Charging Casea, zaštitne kutijice koja služi za spremanje slušalica te punjenje njihovih baterija. Charging Case u sebi ima dovoljno energije da omogući slušalicama do 24 sata rada. Apple posebno ističe kako će AirPods slušalice nakon 15-minutnog punjenja biti u stanju da rade naredna tri sata ako se koriste za slušanje muzike, odnosno narednih sat vremena ako ih koriste za telefoniranje.



Dimenzije slušalica nisu prevelike –16,5 x 18,0 x 40,5 milimetara kao ni njihova težina –svaka po 4 grama. S druge strane Charging Case je nešto veći i teži te njegove dimenzije iznose 44,3 x 21,3 x 53,5 milimetara, a težina 38 grama. Apple će krajem sledećeg meseca (oktobar) AirPods slušalice pustiti u prodaju po ceni od 159 USD.





U nastavku pročitajte zvaničnu PR objavu:

Apple promenio pravila igre bežičnim slušalicama “AirPods”
„Apple“ je predstavio i „AirPods“, novi inovativni par bežičnih slušalica koje koriste napredne tehnologije kako bi promenio način na koji slušamo muziku, primamo pozive, uživamo u serijama i filmovima, igramo igrice i imamo interakciju sa „Siri“, što donosi novo vajrles audio iskustvo koje nismo imali prilike da osetimo pre.

„AirPods“ eliminišu nedostatke običnih slušalica. Samo jednim okretom poklopca inovativne kutijice za punjenje i jednim dodirom one su odmah spremne da se koriste uz „iPhone“ i „Apple Watch“.

Napredni senzori prepoznaju kada slušate muziku i automatski puštaju ili pauziraju muziku. Koristeći „Siri“, ove slušalice dozviljavaju pristup vašem omiljenom ličnom asistentu samo duplim klikom.

Ovo revolucionarno iskustvo je obezbeđeno i sa novom baterijom „Apple W1 chip“ koja prikuplja malo energije, što omogućuje da „AirPods“ sprovede audio visokog kvaliteta i duži život baterije u potpuno bežičnom dizajnu. Inovativne slušalice će biti dostupne krajem oktobra.

- „AirPods“ su prve slušalice koje donose potpuno novo bežično audio iskustvo, a sa novim „Apple W1“ čipom, one omogućuju visok kvalitet zvuka, dugo trajanje baterije i automatsko podešavanje – istakao je Filip Šiler, viši direktor svetskog marketinga za „Apple“.

- „AirPods“ slušalice su jednostavne i magične za upotrebu, nemaju prekidače niti dugmiće, već se automatski povezuju sa vašim „Apple“ uređajima jednostavno i neprimetno, i samo jednim dodirom se može pristupiti „Siri“. Jedva čekamo da ih korisnici isprobaju sa „iPhone 7“ i „Apple Watch 2“ – dodao je Filip Šiler.

Podešavanje i korišćenje slušalica nikad nije bilo jednostavnije. Samo se otvori kutijica za punjenje blizu vašeg „iPhone-a“ i jednostavnim dodirom „AirPods“ se momentalno povezuju sa svim uređajima koji su ulogovani na vaš „iCloud“ profil, uključujući i vaš „iPad“ i „Mac“.

„AirPods“ su povezane i spremne za korišćenje kada poželite, samo ih stavite u uši kada poželite da slušate. One mogu da se inteligentno i neprimetno prebace sa poziva na vašem „iPhone-u“ na slušanje muzike na vašem „Apple satu“.

Novi „Apple W1“ čip omogućuje izuzetne inovacije u bežičnim slušalicama. Sa dualnim optičkim senzorima i akcelerometrima u svakoj slušalici koji rade sa „W1“ čipom kako bi detektovali kada su slušalice u všim ušima, kako bi puštale muziku ssamo ona kada ste spremni da slušate.
Jednostavno ih uklonite kako biste utomatski pauzirali muziku, ili samo uklonite jednu kako biste telefonirali i automatski će se ponovo pustiti muzika kada vratite i drugu slušalicu.

Pristupite „Siri“ tako što ćete dvaput dotaći „AirPods“ kako biste selektovali i kontrolisli muziku, podesili jačinu, proverili baterije, ili primenili bilo koji drugi „Siri“ zadatak.

Akcelerometri u svakoj slušalici detektuju kada pričate, omogućujući posebnim mikrofonima da se fokusiraju samo na zvuk oko vašeg glasa, eliminišući ostalu buku, kako bi vaš glas zvučao čistije nego ikad do sada.

„ Apple W1“ čip koji koristi izuzetno malo energije funkcioniše sa jednom trećinom energije u odnosu na tradicionalne čipove, što omogućuje „AirPods“ slušalicama da iznesu do pet sati konstantnog slušanja na osnovu samo jednog punjenja baterija.

Posebno dizajnirana kutijica za punjenje sadrži i dodatne punjače, kako bi se obezbedilo da ove bežične slušalice budu spremne gde god da se nalazite.

Cena i dostupnost
Cene i dostupnost novih AirPods slušalica biće objavljeni naknadno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.