Poslovni Facebook se zove Workplace i dostupan je svima


Dugo razvijana verzija Facebook-a, izdvojena od osnovne društvene mreže i namenjena korišćenju na radnom mestu, juče je konačno postala dostupna svima zainteresovanima. U proteklih više od godinu dana ovu verziju Facebook-a su testirale odabrane kompanije, a trenutno ih ima više od 1.000 širom sveta koje svojim zaposlenima omogućavaju ovaj način saradnje i komunikacije.

Juče je, pak, Facebook at Work doživeo promenu imena i širenje dostupnosti. Sada ga može implementirati bilo koja kompanija u svetu koja to poželi, a pronaći će ga pod novim imenom – Workplace by Facebook.

Workplace omogućava sve načine komunikacije kao i "obični" Facebook – chat, postove i komentare, video prenose uživo, i slično, a kompanije ga već koriste na razne inovativne načine. Neke umesto slanja internih obaveštenja e-mailom istu samo postave na ovu mrežu, neke komuniciraju s udaljenim radnicima putem Live videa, i slično.

Korišćenje Workplace-a se naplaćuje kompanijama i to prema broju mesečno aktivnih korisnika. Cena se kreće od 3 dolara po korisniku mesečno (za kompanije s do 1.000 korisnika), dok veće kompanije plaćaju manje. One s 1.000 do 10.000 korisnika plaćaju 2 dolara mesečno, a sve kompanije s više od 10.000 zaposlenih na Workplace-u plaćaju tek dolar po korisniku mesečno. Neprofitne organizacije i obrazovne institucije Workplace mogu koristiti bez naknade.

Ova društvena mreža nastala je kao interni projekat Facebook-a, izrađen kako bi njegovi zaposleni mogli neometano komunicirati na radnom mestu, te kako ne bi mešali privatne i poslovne kontakte, razgovore i informacije. Duži niz godina samo su njihovi zaposleni imali privilegiju koristiti ovako prilagođenu mrežu, a tada se rodila ideja o lansiranju iste mogućnosti i za druge. Koliko će biti uspešna i prihvaćena, teško je predvideti, ali inicijalne reakcije kompanija iz testiranja Facebook-u daju razloge za optimizam.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.