Zaustavljena proizvodnja i prodaja Galaxy Note-a 7


Problemi sa samozapaljenjem navodno bezbednih uređaja ne prestaju za Samsung. Broj "bezbednih" uređaja, zamenskih Note-a 7 koji su se spontano zapalili popeo se juče na sedam.

Zbog ovih slučajeva su američki telekomi AT&T i T-Mobile hitno prekinuli prodaju Galaxy Note-a 7, a situacija se sada čini ozbiljnijom nego ikad. Sve češći su i apeli prema Samsung-u da u potpunosti povuče sporni telefon.

Ova krizna situacija očito je dovela Samsung pred zid, pa tako južnokorejska agencija Yonhap preksinoć javlja da je kompanija privremeno obustavila proizvodnju Galaxy Note-a 7 dok se istragom ne utvrde uzroci problema sa samozapaljenjem. Ove su navode kasnije potvrdili i WSJ i Bloomberg, koji su tu informaciju dobili od izvora bliskih kompaniji.

Iz Samsung-a za sada nema službenog odgovora o tome kako i zašto su provereni, zamenski uređaji podložni istom problemu kao i serija čije su baterije s greškom uzrokovale prve probleme i bile sklone eksplodiranju.

Sada se postavlja pitanje šta je zapravo stvarni problem, odnosno uzrok zapaljenja, budući da se ponavlja iz na modelima s navodno bezbednom baterijom.

U međuvremenu se zapalio još jedan novi Note 7. Ovaj primerak počeo je da se dimi u Burger King-u u južnoj Koreji, što je zabeleženo i na videu.

[Update]
Samsung opozvao Note 7 po drugi put, poziva vlasnike da vrate uređaje



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.