Šta se zeznulo kod nove generacije MacBook-a?


Nakon što je godinama u svojim preporukama Consumer Reports hvalio izuzetnu dugotrajnost baterija Apple-ovih MacBook-a, izgleda da to više nije slučaj.

Nova linija MacBook Pro laptopova nije uspela da se drži tih standarda, jer su rezultati testova bili "nekonzistetni", a u nekim slučajevima baterije su trajale manje od četiri sata, piše Daily Mail.

Consumer Reports laboratorija upravo je dovršila testiranja tri nova MacBook Pro laptopa koji su krenuli u prodaju ove jeseni: 13-inčni model s Apple-ovim novim Touch barom, 13-inčni model bez

Čim su se pojavili na tržištu korisnici se ne prestaju žaliti na brojne stvari, uključujući nepostojanje tradicionalnog USB ulaza, kao i na kratkotrajne baterije.

Apple-ova službena izjava je da bi ti računari trebali da rade barem 10 sati bez ponovnog punjenja. Ali pregled Consumer Reports-a pokazao je kako to često nije slučaj.
Baterije u nekim testovima trajale i preko četiri puta kraće.

"Rezultati životnog veka MacBook Pro baterija bili su izuzetno nekonzistentni od jednog testiranja do drugog", tvrdi Consumer Reports.

"Na primer, u seriji od tri uzastopnih testa, 13-inčni model sa Touch barom radio je 16 sati tokom prvog testa, 12.75 sati tokom drugog, a samo 3.75 sata tokom trećeg testiranja. A 13-inčni model bez Touch bara radio je 19.5 sati u jednom testiranju ali samo 4.5 sati u sledećem. Brojevi za 15-inčni laptop varirali su od 18.5 pa do 8 sati."

Laptopovi su podvrgnuti višestrukim testovima, objašnjava Consumer Reports, i dok su varijacije u trajanju baterija očekivane, one su obično manje od 5 posto. Obično se kao krajnji rezultat uzme prosek merenja, ali ovaj put su u Consumer Reportsu smatrali kako to jednostavno ne bi bilo prikladno.

"S tako raznolikim brojkama do kojih smo došli prilikom testiranja MacBook Pro laptopa, prosek ne bi prikazivao ništa što bi korisnik verovatno iskusio u stvarnom životu", objašnjava se u recenziji.

"Iz tog razloga, koristimo najniže brojke kako bi izračunali krajnje rezultate. Radi se o jedinom vremenu za koje možemo potvrditi da se korisnik može pouzdati, ako planira koristiti proizvod bez pristupa električnoj mreži."

Dok su se baterije stvarno pokazale kao problem, laptopovi su dobro odradili testove kvalitete prikaza na ekranu, kao i ostalih performansi.
Apple je odbio da komentariše rezultate.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.