Apple će Lightning ulaz zameniti USB-om tipa C?


Da izvor ove vesti nije cenjeni i obično pouzdani medij Wall Street Journal, verovatno bismo je klasifikovali u kategoriju tračeva. Ali, kako se spomenuta novina domogla novih (i pomalo senzacionalnih) informacija o novom iPhone-u, moramo im posvetiti nešto prostora.

Naime, WSJ je objavio analizu koja se bavi ovogodišnjim modelom koji izlazi tačno 10 godina nakon prvog iPhone-a – i prema tome bi trebao biti sasvim drugačiji, poseban, ekskluzivan i, vrlo verovatno, skup. Od ranije znamo da se govori kako će sledeći iPhone imati cenu od preko 1.000 dolara.

U septembru bi, dakle, trebali da budu predstavljeni iPhone 7s i iPhone 7s Plus, ali uz njih će stići i ekskluzivna, premium, varijanta, moguće nazvana iPhone X ili iPhone 8. Ona će uključivati sve novitete o kojima se već piše neko vreme, poput zakrivljenog OLED ekrana od ivice do ivice uređaja, Home dugmeta integrisanog u ekran, i sličnih "čuda".

Međutim, najveće čudo bi bilo kada bi se ostvarilo predviđanje iz naslova – Apple bi, kaže WSJ, u ovom premium modelu trebao svoj tradicionalni Lightning priključak da zameniti onim koji polako postaje standard i kod drugih proizvođača – USB-C priključkom.

To bi uveliko olakšalo spajanje novog iPhone-a na punjače, povezivanje sa novim računarima, a smanjilo bi i potrebu za kupovinom gomile skupih dongleova. Isto tako ovaj potez bi Apple-u omogućio mirenje sa Evropskom komisijom oko njihove inicijative "jedan punjač za sve uređaje". Promena priključka na industrijski standard bila bi pomalo netipična za Apple, ali, ko zna, možda i to prilikom predstavljanja okarakterišu kao – hrabrost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.