Microsoft-ove cloud usluge ''pale'' tri puta u dve nedelje


Prilično neuobičajeni događaji ovog meseca pogodili su Microsoft. Njihovi online servisi koje koriste milioni korisnika po drugi put u dve nedelje bili su nedostupni. Zavisno od servisa, nedostupnost je potrajala od nekoliko minuta, pa sve do dva sata. Prvi put problem se pojavio 7. marta u poslepodnevnim satima, a drugi put ista stvar se ponovila preksinoć, 21. marta.

Korisnicima su prekjuče Microsoft-ove usluge Xbox Live, Skype, Outlook.com, Office 365, OneDrive i Windows Store bile nedostupne gotovo dva sata korisnicima iz celog sveta, ili su funkcionisale otežano, s velikim smetnjama u radu.

Osim usluga u oblaku za "obične" korisnike, ovoga je meseca Microsoft imao problem i s profesionalnim servisom za skladištenje Azure, koji je nakratko bio "pao" 15. marta. Nedostupnost Azure-a uzrokovala je brojne probleme sa učitavanjem internet stranica i servisa koji ovise o njemu. Od ukupno 28 data centara koji stoje u pozadini Azure-a njih 26 je bilo pogođeno problemima, a veći ili manji problemi u radu potrajali su gotovo osam sati.

Iz Microsoft-a su potvrdili da su u sva tri slučaja imali određene probleme, ali o uzrocima istih za sada nismo saznali ništa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.