Windows Vista odlazi u penziju 11. aprila


Sledeći mesec, april za Microsoft bi mogao da bude jedan od značajnijih meseci ove godine. Naime, 11. aprila "omraženi" Windows Vista odlazi u konačnu penziju.

Podsetimo, Windows Vista je na tržište stigla sada već davne, 2006. godine. Iako je po korisničkom interfejsu bila miljama ispred Windowsa XP, kod korisnika nije izazvala preveliko oduševljenje. Da je tome stvarno tako najbolje govore brojke vezano uz zastupljenost Microsoft-ovih operativnih sistema u 2017. godini, gde Windowsi XP ima oko 8% korisnika, a Vista manje od 1%.

Windows Vista je svoju zadnju veliku nadogradnju dobila krajem maja 2009. godine kada je stigao Service Pack 2. Od te godine Microsoft je počeo da gura Windows 7 pa je Vista pala u drugi plan. Tri godine kasnije (2012.) završila je službena podrška za Vistu te je preostala jedino "proširena" podrška tokom koje je Vista dobijala jedino bezbednosne ispravke, ali ne i nove mogućnosti.

Početkom aprila, (11. aprila) završava i proširena podrška za Windows Vista. Sledeći na redu je Windows 7 kome proširena podrška završava 14. januara 2020., a do tada će najverovatnije i dalje biti trn u Microsoft-ovom oku.

Ali, prema zadnjim informacijama 11. aprila bi mogao da bude datum kada će na računare sa Windows-om 10 stići i ovogodišnja velika nadogradnja – Creators Update. Ali, datum dolaska nadogradnje Microsoft tek treba da objavi, pa ovaj deo vesti smatrajte tek glasinom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.