Microsoft-u propao biznis sa telefonima pa će sada prodavati Galaxy S8


Nakon službenog predstavljanja Samsung-ovih pametnih telefona Galaxy S8 i Galaxy S8+, stiže informacija kako će kupci u SAD-u imati priliku da kupe posebnu verziju Galaxy S8 telefona pod imenom Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition.

Navedena verzija će se prodavati isključivo u Microsoft-ovim fizičkim prodavnicama u SAD-u. Reč je o posebnoj verziji Samsung-ovog flagshipa, koja ne donosi operativni sistem Windows 10 Mobile, već zadržava Android uz naglasak na iskustvo korišćenja Microsoft-ovih mobilnih aplikacija.

Tako kupci posebne verzije Galaxy S8 uređaja imaju na raspolaganju Microsoft-ove aplikacije OneDrive, Cortana, Outlook i Office (valja napomenuti da i obični Galaxy S8 već dolazi sa pojedinim Microsoft-ovim aplikacijama).

Takođe, postoji i posebna verzija Galaxy S8+ modela koja će se takođe prodavati u Microsoft-ovim prodavnicama.

Čini se kako je i ovaj poslovni potez deo dogovora Microsoft-a i Samsung-a iz 2015. godine oko plaćanja Microsoft-ovih licenci koji nikad nije javno objavljen. Nedugo nakon tog dogovora Samsung je svoje uređaje počeo nuditi sa predinstaliranim Microsoft-ovim aplikacijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.