Apple osvežio Mac liniju, stigao iMac Pro


Pomalo neočekivano, Apple najavljuje je sinoć osvežio iMac liniju novim ekranima, Intel-ovim procesorima Kaby Lake, većom memorijom (do 64 GB), te do 2 TB Fusion drive kapaciteta s 50% bržim SSD-ovima.

Tu će biti i USB-C priključci, te značajno nadograđeni grafički podsistemi, kao i odvojene Radeon grafičke kartice – također sa VR mogućnostima. Sve dijagonale iMac-a dobiće nove verzije, i to po cenama od 1.099, 1.299 i 1.799 dolara.

Također, cela linija MacBook-a, pa čak i MacBook Air, dobiće Kaby Lake procesore i 50% brže SSD diskove, a u isporuku su već krenule.

Potpuni novitet je iMac Pro – pojačana verzija iMac-a, tamnosive boje, stvorena za profesionalce. Što se njega tiče, videli smo samo najavni video i dobili informaciju da će se raditi o najmoćnijem Mac-u uopšte. iMac Pro trebao bi da košta od 4.999 dolara na dalje, a u prodaju će u decembru ove godine.



Craig Federighi predstavio je novi macOS, imena High Sierra. On donosi unapređeni Safari browser, koji je sa novim macOS-om najbrži browser na svetu, kaže Federighi, a među ostalim donosi i blokiranje autoplay video sadržaja, te pametan sistem prevencije praćenja (tracking) saobraćaja za zaštitu privatnosti.



Još jedan novitet macOS-a High Sierra je nova aplikacija Photos, s unapređenim mogućnostima uređivanja slika, ali glavna se poboljšanja odvijaju "ispod haube". MacOS sa ovom verzijom prelazi na moderni Apple File System.

Novi standard za video u macOS-u će biti H.265 koji podržava 4K, te se diči 40% boljom kompresijom. Za developere je lansiran i grafički standard Metal 2, poboljšan mašinskim učenjem, ali i sa VR mogućnostima. Unity, Steam i Unreal novi su Apple-ovi partneri, pa se čini kako se VR priča u Apple-u polako zahuktava.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.