Mladi i dalje beže sa Facebook-a

Otkako su na popularnosti počele da dobijaju mlađe društvene mreže poput Instagram-a i Snapchat-a, Facebook beleži pad broja mlađih korisnika. Ovaj trend i dalje nije zaustavljen, pa novi podaci istraživačke kuće eMarketer pokazuju kako upravo Instagram i Snapchat beleže snažan rast broja korisnika.

Najveći broj korisnika koji stiže na te dve mreže u dobi su do 24 godine, a ista uzrasna grupa, primećeno je, napušta Facebook. Iako će on, kao najveća društvena mreža na svetu, ove godine imati oko 2,4% korisnika više nego prošle godine, u demografskoj grupi do 24 godine njihov će se broj smanjiti.

Na kraju će oko 14,5 miliona najmlađih korisnika (12-17 godina) biti na Facebook-u, dok će u istoj skupini njih 15,8 miliona koristiti Snapchat. Slična situacija u kojoj ima više snappera nego fejsera ponoviće se i u uzrasnoj grupi od 18 do 24 godina starosti (24,4 naspram 23,5 miliona).

Ali, u Facebook-u ne bi trebali da iamju razloga za zabrinutost jer njihova druga društvena mreža, Instagram, nastavlja da privlači deo mladih kojima dosadi Facebook. Na Instagram-u će ove godine biti dodatnih 22,1 miliona korisnika u uzradstu od 18 do 24 godine, uz godišnji rast od preko 25%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.