HTC navodno prodaje smartphone biznis Google-u


Kineski blog Commercial Times piše, a prenosi i Phonearena, kako je tajvanski HTC u završnoj fazi pregovora o prodaji svojeg smartphone biznisa Google-u.

HTC-ov nekad osnovni posao sa smartphoneima već neko vreme ne cveta premda kompanija bez ikakve sumnje pravi fantastične smartphone u premium segmentu.

Ipak kako stvari stoje na računu, prošlogodišnji HTC 10 kompaniji nije donio očekivane prihode, a sudeći po rezultatima u avgustu, ni HTC U11 nije doneo očekivan zaokret, a za očekivati je da njegova popularnost neće biti veća od trenutne.

Ovaj avgust je za HTC navodno bio najgori mesec u poslednjih 13 godina sa 51.5% manjim prihodima nižim u odnosu na mesec ranije i 54.3% nižim u odnosu na avgust prošle godine.

Priča o tome kako se HTC namerava rešiti smartphone biznisa nikako nije neka novost, ali svaki put do sada su takve glasine demantovane.

Prema ovim nasvježijim glasinama, HTC je u pregovorima s Google-om o prodaji svojeg smartphone odela, dok bi HTC Vive program razvoja uređaja i platforme virtuelne stvarnosti zadržali. Google bi ovim navodnim sporazumom mogao postati HTC-ov strateški partner ili jednostavno otkupiti od njih smartphone biznis u kompletu.

Iz HTC-a su navodno svesni ovih spekulacija, ali za sad ih nisu javno ni službeno komentarisali. Deonice su im navodno zbog njih samo u jednom danu pale za 8%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.