Amazon razvija besplatni video streaming servis?


"Nekoliko ljudi bliskih kompaniji" najčešći su izvor šuškanja, glasina, a ponekad i tačnih informacija vezanih uz nadolazeće proizvode i usluge u tehnološkom svetu. Ovoga je puta iz ovog "visokog izvora" portalu AdAge otkriveno kako Amazon planira sa pokrene besplatnu verziju svojeg inače pretplatničkog video streaming servisa Prime Video.

Za krajnjeg korisnika gledanje filmova, serija i drugih sadržaja na novoj bi platformi bilo besplatno, a cela bi se stvar finansirala poput klasične televizije – iz reklama. Navodno da predstavnici Amazon-a već aktivno razgovaraju sa medijskim i TV kućama i ostalim izdavačima digitalnog sadržaja o saradnji na ovom projektu.

Amazon Prime Video inače je dostupan u skoro celom svetu (pa tako i u Srbiji) od decembra prošle godine. Cena pretplate je 10,99 dolara na mesec, a nudi se i 30 dana besplatnog probnog razdoblja. Osim premium sadržaja koji se plaćaju, na ovoj je usluzi za sada moguće besplatno pogledati određeni broj dečjih crtanih filmova i dokumentaraca.

Kako bi lakše doveli razne izdavače na svoju besplatnu platformu u Amazon-u im već nude deljenje prihoda od oglasa, kao i sopstvene kanale na kojima bi oni mogli svakodnevno postavljati novi sadržaj – u zamenu za prihode od oglasa. Isto tako sa vlasnicima videa delili bi se i podaci o gledanosti pojedinih sadržaja, nešto što streaming kuće trenutno skrivaju "kao zmija noge".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.