Apple lansirao iOS 11.1 sa novim unapređenjima i 70 novih emojija


Nešto više od mesec dana od kada je prvi put predstavljen, iOS 11 dobio je već četvrtu nadogradnju, ovoga puta nešto značajniju, ako je suditi prema njezinoj brojčanoj oznaci.

Kao i obično, nadogradnja donosi ispravke nekoliko bezbednosnih propusta, od kojih je najznačajniji onaj koji se tiče nedavno otkrivene ranjivosti u WPA2 protokolu. Podsećamo, propust nazvan KRACK (Key Reinstallation Attack) nalazi se u svim modernim uređajima i routerima koji rade na WPA2 protokolu, a omogućava napadaču koji se spoji na bežičnu mrežu lako presretanje komunikacija drugih korisnika iste mreže. iOS 11.1 sprečiće takav napad na iPhone i iPad uređaje na koje bude instaliran.

Od ostalih noviteta kod ove nadogradnje Apple ističe više od 70 novih emojija. Tu je i povratak opcije za brzi pregled otvorenih aplikacija (App Switcher) kod uređaja sa 3D Touch ekranima pritiskanjem leve ivice ekrana. Spominje se i nešto zaglađenije scrollovanje sadržaja ekrana, kao i dvadesetak drugih više ili manje vidljivih poboljšanja u uopštenom funkcionisaju sistema.

iOS 11.1 već je dostupan za preuzimanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.