Apple povećava proizvodnju iPhone X-a i iPhone 8 Plusa


U novom izvešću KGI Securitiesa i njihova analitičara Ming-Chi Kuoa napominje se kako Apple namerava povećati proizvodnju iPhone X-a i iPhone 8 Plus-a.

Podaci koji se baziraju na izvorima iz same industrije kao razlog za povećanje proizvodnje spominju rast potražnje upravo za tim Apple-ovim modelima, dok se s druge strane beleži manjak potražnje za osnovnim iPhone 8 modelom. Do završetka prvog fiskalnog kvartala kompanije iz Cupertina (na kraju 2017. godine) trebalo bi da bude isporučeno ukupno 26 miliona iPhone X-a.

Kuo napominje kako Apple u aktuelnom kvartalu planira da poveća proizvodnju iPhone X-a za oko 35 do 45% na kvartalnom nivou, što je navodno potrebno zbog velike potražnje za Apple-ovim premium modelom, ali i prvih priprema za nadolazeću veliku potražnju na kineskom tržištu povodom Kineske nove godine (u februaru sledeće godine).

Kako će se proizvodnja iPhone 8 modela u aktuelnom kvartalu smanjiti za oko 50 do 60%, slobodne proizvodne linije odmah će se prenameniti kako bi započele proizvodnju iPhone X-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.