HTC konačno predstavio samostalni VR headset Vive Focus


HTC je na posebnom događanju u Kini konačno predstavio svoj samostalni VR headset Vive Focus.

Kako je već poznato, Vive Focus se temelji na Qualcomm-ovom Snapdragon 835 čipu dolazi s "inside-out" pozicioniranjem te je ujedno i prvo samostalni VR headset sa ukupno šest stepeni slobode (6DoF).

Samostalnost znači da Vive Focus ne treba nikakav spoljni uređaj kao što je PC ili pametni telefon kako bi u potpunosti iskoristio sve svoje opcije već se sve potrebno nalazi unutar samog headseta. Na prezentaciji je spomenut i integrirani AMOLED ekran visoke rezolucije te spoljni kontroler (s podrškom za tri stepena slobode).

Uz sam uređaj predstavljen je i Vive Wave SDK putem kojeg developeri mogu integrisati spoljna rešenja. HTC je bio škrt sa informacijama i što se tiče datuma izlaska Vive Focus-a na tržište, kao i njegove cene. Ono što je sigurno, jest da će Vive Focus u početku biti dostupan isključivo na kineskom tržištu, a posle će se pojaviti na međunarodnom.

Kao jedina konkurencija ovom uređaja za sada se ističe takođe samostalni VR headset Oculus Go, koji će se na tržištu pojaviti početkom sledeće godine, ali reč je o uređaju sa podrškom za tri stepena slobode (3DoF).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.