Logitech i HTC napravili tastaturu za VR


Virtuelna stvarnost može biti zabavna, ali ima i jednu manu – unošenje većih količina teksta. Dok kraće tekstove možemo uneti biranjem pojedinih slova sa ekranu, unos dužih tekstova je malo lakši putem standardne tastature.

Ali, i tada se može naići na probleme – ne kuckaju svi korisnici "na slepo", a i oni koji raspolažu tim umećem često muku muče dok pronađu tastaturu na stolu dok im je na glavi VR Headset. Kako bi doskočio tom problemu Logitech je u saradnji s kompanijom HTC osmislio BRIDGE SDK.

Iza ovog naziva krije se hardversko-softverski kit koji se sastoji od Logitech-ove G tastature, nosača za Vive Tracker i SDK (Software Development Kit), tj. odgovarajućeg softvera koji će vaš hardver prebaciti u virtualni svet. Vrednost ovog paketa je 150 USD, u slučaju da HTC Vive VR Headset (599 USD) i Vive Tracker (99 USD) posedujete od ranije.

BRIDGE SDK radi vrlo jednostavno. Nakon što pomoću posebnog nosača pozicionirate Vive Tracker u gornji levi ugao Logitech-ove tastature SDK će se pobrinuti da pomoću HTC Vive uređaja vidite svoju tastaturu i ruke i u virtuelnom okruženju kako bi lakše unosili željeni sadržaj.

SDK zahvaljujući Vive Tracker-u verno prenosi izgled tastature i njen položaj u odnosu na stvarni položaj na stolu. Takođe i položaj vaših ruku biće verno prikazan u odnosu na njihov položaj na tastaturi. BRIDGE SDK trenutno podržava samo gore navedene uređaje.

Logitech za sada planira da isporuči samo 50 BRIDGE SDK kitova i to isključivo developerima koji se putem njihove internet stranice prijave za testiranje i obrazlože kakve zamisli imaju sa BRIDGE SDK-om. Kako BRIDGE SDK funkcionira možete videti u priloženom videu, a detaljnije informacije saznati na Logitech-ovim stranicama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.