Facebook lansirao Messenger za decu


Iako deci mlađoj od 13 godina po pravilima te društvene mreže nije dozvoljeno otvoriti Facebook nalog, od danas deca (barem ona u SAD-u) imaju mogućnost legalno da pristupe nekim njenim delovima. Facebook je, naime, u probni rad pustio svoju novu aplikaciju Messenger Kids, koja je zapravo mobilna aplikacija za dopisivanje na osnovi Messenger-a, ali s nekim bitnim promenama.

Kao prvo, nalog će na ovoj aplikaciji u ime dece morati da otvore roditelji, a oni će biti odgovorni i za odobravanje svih kontakata sa kojima će se njihova deca smeti da se dopisuju. Iz Facebook-a su se potrudili i obavili istraživanje na hiljadama roditelja, te na kraju izradili aplikaciju prema njihovim željama i uputama. Osim njih, u izradi Messenger Kids aplikacije učestvvali su i posebni savetnici za razvoj dece, bezbednost na Internetu i dečje medije i tehnologiju.

Od opcija običnog Messenger-a u dečjoj su verziji ostale mogućnosti dopisivanja, slanja slika i videa, te posebnih efekata koji se mogu primeniti na njih. Tu je i posebno odabrana kolekcija animacija, okvira, stickera i ostalih alata primerenih dečijem uzrastu.

Za sada je Messenger Kids dostupan samo za iOS i to u SAD-u, a uskoro bi trebao da stigne i na Google Play te Amazon-ove tablete. O dostupnosti aplikacije u ostatku sveta za sada nema informacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.