Igrači se vraćaju na Windows 7


Podaci koje je objavio NetMarketShare za novembar 2017. ukazuju da udeo korisnika koji koriste Windows 10 globalno raste, ali kada se govori o gamingu to baš i nije tako.

Valve je prošlog meseca objavio podatke o prilično velikom rastu korisnika Windows-a 7 na Steamu od 6,67% u odnosu na mesec dana pre, čime je dosegnut ukupni udeo od 69,89% onih koji za igranje koriste stariji operativni sistem iz Microsoft-a.

To znači da gotovo 7 od 10 PC-a koji se koriste za gaming radi na Windows-u 7 u trenutku dok Microsoft želi sve korisnike natera da što pre svi prijeđu na novi OS, pa stoga čak i navodno namerno kasni sa zakrpama za sedmicu prema tvrdnjama nekih bezbednosnih stručnjaka.

Što se udela Windows-a 10 na Steamu tiče, on se nalazi na 23,65% računara gamera, što je pad od 4,97 posto u odnosu na mesec dana ranije.

Kada se govori o razlozima zbog kojih je došlo do ove situacije, Valve ništa ne spekulira, ali neki smatraju da je razlog u tome što se mnogi gameri koji u ovo predpraznično doba kupuju nove računare bez operativnog sistema odlučuju za piratske verzije Windows-a 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.