Prve tužbe protiv Apple-a zbog usporavanja starijih iPhone-a


Pre neki dan se otkrilo kako Apple softverski usporava starije modele iPhone-a pod izgovorom osiguravanja boljeg korisničkog iskustva. Na prve tužbe nije trebalo dugo čekati.

Kolikog će maha ovo uzeti tek ćemo videti, ali s obzirom da je reč o Amerikancima, koji obožavaju da se tuže, neće začuditi ako početkom 2018. Tim Cook bude imao dodatnog razloga za nervozu.

Za sada je dvoje njih u Los Angelesu, izvesni Stefan Bogdanovich i Dakota Speas, tužilo Apple zbog “namernog usporavanja starijih iPhone-a po izlasku novih modela”. Tako bi se otprilike se engleskog prevelo to što njih dvoje zamerajuApple-u.

Da podsetimo, Apple je priznao kako iPhone-ima sa starijim baterijama softverski spušta takt procesora, kako bi sprečili probleme sa preopterećenjem i osigurali kvalitetno korisničko iskustvo. Neki su otkrili i da se nakon zamene baterije, takt procesora vraća na onaj originalni.

Mnogi će u tome naravno iščitati da Apple to namerno radi kako bi korisnike naterao na kupovinu novih modela.

Ovo dvoje koji su Apple do sada tužili, u svojim tužbama tvrde kako Apple to pri kupovini iPhone-a, što se smatra svojevrsnim potpisivanjem ugovora, nije najavio niti ih je o tome kasnije obavestio ni tražio dopuštenje.

Koliko će im to proći, videćemo, ali u zemlji gde je onaj kojeg je udarila struja jer je pišao po vratima podzemne tužio i dobio jer nije izričito pisalo da se to ne sme, ništa nije nemoguće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.