Sledeća generacija iPhone X-a dobija baterije većeg kapaciteta


Japanska brokerska kuća Nomura Securities nedavno je objavila izveštaj u kojem se navode funkcije sledeće generacije iPhone X-a koju Apple sprema za drugu godinu.

Spomenuta generacija iPhone X-a zapravo će se sastojati od tri različita modela, od kojih će jedan model biti "budžetski" sa 6,1-inčnim LCD ekranom, jednostrukom zadnjom kamerom i metalnim kućištem. Preostali modeli uključuju iPhone X sa 5,8-inčnim OLED ekranima te model sa većim 6,5-inčnim OLED ekranom (iPhone X Plus). Sva tri modela doći će sa TrueDepth kamerom.

Izveštaj otkriva i kako će te sledeće verzije iPhone X-a imati baterije čiji kapacitet premašuje kapacitet baterija Apple-ovih predstavljenih tokom ove godine. Tako će 6,1-inčni model doći sa baterijom klasičnom baterijom čiji se kapacitet kreće između 2850 i 2950 mAh. Model sa 5,8-inčnim OLED ekraom trebao bi da dođe sa baterijom u obliku slova L čiji se kapacitet kreće između 2716 i 3000 mAh, a model s 6,5 inčnim ekranom sa baterijom u obliku slova L čiji se kapacitet kreće između 3300 i 3400 mAh.

Takođe, izveštaj Nomura Securitiesa spominje kako će bateriju u modelima iPhone X-a sa OLED ekranima biti u obliku slova L, što potvrđuje i novi izveštaj već dobro poznatog analitičara Ming-Chi Kuoa iz kompanije KGI Securities.

Kuo navodi kako Apple za buduću generaciju iPhone X-a razvija jednoćelijske baterije u obliku slova L u saradnji sa LG Chemom. Prema izvornom planu, takve baterije trebale su da budu ugrađivane i u ovogodišnji iPhone X, ali tehnologija još nije bila spremna pa se kompanija iz Cupertina u slučaju tog modela odlučila na kombiniranju dve zasebne baterije, koje su u kućište iPhone X-a smeštene u obliku slova L.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.