Lični računari su nakon instalacije Intel-ovih zakrpi sporiji manje od 10%


Intel je na službenom blogu objavio rezultate internih benchmark testova koji su pokazali kako njihove zakrpe za bezbednosne propuste Meltdown i Spectre ne usporavaju drastično lične računare. Prema rezultatima, zavisno od generacije procesora, računari mogu biti pogođeni padom performansi manjim od 10%.

Kao testni poligon poslužili su računari opremljeni sa šestom (Skylake), sedmom (Kaby Lake) i osmom (Kaby Lake i Coffee Lake) generacijom procesora. Nadalje, računari sa procesorima sedme (Core i7-7920HQ) i osme (Core i7-8650U, Core i7-8700K) generacije testirana su pod Windows-om 10 i za instalaciju operativnog sistema korišćen je SSD. Računari sa procesorom šeste generacije (Core i7-6700K) testirani su pod Windows-om 10 i 7 te je za instalaciju operativnog sistema korišćen SSD, ali i HDD.

Intel navodi kako su njihova interna testiranja pokazala najveći pad performansi kod računara sa šestom, Skylake generacijom procesora, ali da su ista bila manja od 8%. Računari sa procesorima sedme, odnosno osme generacije usporili su za oko 7, odnosno 6%.

Na svojem službenom blogu Intel napominje kako performanse mogu varirati u odnosu kako korisnik koristi svoj računaar. Korisnici će usporavanje računara najviše osetiti tokom surfovanja Internetom i izvođenja zahtevnih aplikacija. Intel kao primer navodi web aplikacije sa kompleksnim JavaScript-om kod kojih bi pad performansi trebao da bude najviše do 10%.

Kroz par dana Intel će objaviti rezultate testova i za procesore namenjene serverima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.