OnePlus web prodavnica je možda hakovana, navodno su ukradeni podaci sa kreditnih kartica


Ako ste preko službene OnePlus.net stranice kreditnom karticom nedavno kupovali smartfone ili dodatnu opremu, postoji izvesna mogućnost da su se hakeri dočepali podataka sa kartice, što može rezultovati neželjenim posledicama.

Nakon što su pojedini članovi OnePlus foruma počeli da prijavljuju čudne aktivnosti na njihovim bankovnim računima, u anketi je to isto potvrdilo 174 korisnika. Većina njih je prijavila pokušaje neautorizovanih transakcija, a jedan od njih na iznos od čak 790 dolara, koji je odbijen od strane banke. Kako stvari sada stoje, radi se o direktnim kartičnim transakcijama, ne i onima procesurianim putem PayPal-a.

Ovo upućuje na mogućnost da je OnePlus-ova stranica kompromitovana na način da je neko neovlašćeno prikupljao podatke kreditnih kartica, o čemu je prekjuče naširoko pisao TheNextWeb. Navodno se radi o tome da prilikom prebacivanja korisnika sa OnePlus-ove na stranicu banke, mali prozor koji se pojavi sadrži maliciozni softver.

Juče se i OnePlus oglasio službenim saopštenjem, u kojem kaže da ispituje svaki slučaj i da će stranica biti dodatno osigurana od hakerskih napada, prenosi TheVerge. Dok ova interna istraga ne završi, nećemo znati koliko je ova web prodavnica kompromitovana i koliko su ove informacije uopšte pouzdane, ali svakako savetujemo da pričekate sa kupovinom dok ne dobijemo potvrdu da je sve u redu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.