Apple uzeo 51% ukupnih prihoda industrije smartphonea


Strategy Analytics, kompanija poznata po publikacijama statističkih podataka i istraživanju tržišta smartfona, objavila je izveštaj o ostvarenim ukupnim prihodima u zadnjem kvartalu 2017. godine. U tom je razdoblju Apple na svojim računrma uprihodio 61 milijardu dolara, što je čak 51% svih prihoda u ovom industrijskom segmentu.

Primetan je i rast u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, kad je bio uprihodio 54,2 milijarde dolara i prisvojio 48,5% prihoda industrije.

Samsung je uprihodio 18,9 milijardi dolara, što odgovara udelu od 15,7% svih prihoda ostvarenih prodajom smartfona. Ovaj nerazmer u odnosu na izvještaje o prodatim primercima uzrokovan je višom prosečnom cenom iPhone-a od Samsung-ovih modela.



Neovisno o tome, Samsung-ovi prihodi su takođe porasli, kao i udeo u ukupnoj masi prihoda svih proizvođača.

Treći na ovoj listi je Huawei, koji isto mesto drži i po broju prodanih primeraka. U zadnjem kvartalu 2017. godine prodajom smartfona je ostvario prihode od 8,4 milijarde dolara, što je oko 7% prihoda industrije.

Svi ostali zajedno su ostvarili 31,5 milijardi dolara prihoda, što je 26% udela, što je manje istog razdoblja prošle godine, kad su ostvarili 34,2 milijarde dolara prihoda i 30,5% udela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.