Google uklonio dugme View Image sa svog pretraživača slika, ali već postoji rešenje


Ukoliko za pretragu slika na webu koristite Google, proteklih dana ste verovatno primetili kako je ovaj popularni pretraživač ostao bez jedne od svojih ključnih opcija - dugmeta View Image.

Naime, Google je nedavno sa svog pretraživača slika uklonio dugme View Image, koja korisnicima omogućava da vide sliku iz rezultata pretrage bez da otvaraju sajt na kojem je objavljena.

Iz Google-a kao razlog navode jednu od odredbi iz njihovog novog dogovora sa servisom Getty Images, koji je 2016. godine podneo žalbu Evropskoj Uniji protiv Google-a, tvrdeći kako njihov pretraživač slika promoviše pirateriju.

U sklopu novog dogovora između dve kompanije, rezultati pretrage slika će imati istaknutije napomene o autorskim pravima, a Google je osim tipke View Image sa servisa uklonio i dugme Search by Image, iako je mogućnost pretrage na osnovu slika koje imate i dalje dostupna putem standardnog polja za pretragu.

Naravno, snalažljivi mozgovi su već našli rešenje, tako da je sada moguće oba dugmeta pomoću ekstenzije za browser Chrome koja se zove View image. Uz ovu eksenziju, sve funkcioniše upravo onako kako je bilo do pre nekoliko dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.