Samsung Max kao zamena za ugašeni Opera Max


Norveška kompanija Opera zaslužna za istoimeni internet btowser prošle je godine nakon preuzimanja od strane kineskog konzorcijuma odlučila da ugasi svoju aplikaciju Opera Max, koja je korisnicima nudila uštedu odnosno smanjenje količine prenetih podataka preko mobilnih mreža.

Kao svojevrstan naslednik te aplikacije može se smatrati Samsung-ova nova aplikacija nazvana Samsung Max. U načelu Samsung-ova aplikacija nudi identične funkcionalnosti kao i Opera Max, pomaže u smanjenju i kontroli potrošnje podataka mobilnih mreža putem opcije Data Saving Mode.

Aplikacija vrši kompresiju internet stranica i multimedijalnog sadržaja, a korisnici imaju i mogućnost odabira uštede podatkovnog prometa pojedinačno za svaku aplikaciju, a ne samo klasičnu uštedu data saobraćaja za sve aplikacije odjednom.

Druga osobina Samsung-ove Max aplikacije je zaštita privatnosti korisnika putem enkripcije saobraćaja, zaštita od različitih trackera te maskiranje DNS-a. Aplikaciju je moguće preuzeti na službenoj Google Play prodavnici, ali treba napomenuti da radi isključivo na Samsung uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.