Čak 250 miliona domaćinstava koristi video streaming servise


Kompanija Strategy Analytics sprovela je novo istraživanje koje se ovaj put bavi navikama domaćinstava na različitim svetskim tržištima u vezi online servisa za streamovanje sadržaja.

Spomenuto istraživanje bavi se specifično takozvanim OTT (Over-The-Top) servisima koji korisnicima pružaju video streaming sadržaj kao što su filmovi, televizijske serije i dokumentarci, dakle istraživanje se bavi servisima kao što su Netflix i Amazon Prime Video.

U istraživanju se ističe kako je na takvu vrstu servisa u svetu pretplaćeno oko 250 miliona domaćinstava na različitim svetskim tržištima, a taj broj bi do kraja godine trebao da naraste na gotovo 300 miliona, a do 2020. godine pretplatu na OTT servise trebalo bi da ima oko 450 miliona domaćinstava.

Prosečna mesečna potrošnja domaćinstava u svetu što se tiče servisa za streamovanje video sadržaja tokom 2017. godine bila je veća za 5% na godišnjem nivou te je iznosila 9,46 američkih dolara. Ukupan broj pretplata na video streaming servise na kraju 2017. godine bio je 345 miliona, a svako od domaćinstava u proseku je plaćalo pretplatu na 1,39 video streaming servis.

Najveća rasprostranjenost servisa za streamovanje video sadržaja je u SAD-u, gde 59% domaćinstava plaća neki od dostupnih servisa te vrste, dok je najmanja u Španiji, Italiji, Švajcarskoj, Poljskoj, Češkoj, Rusiji i Indiji gde pretplatu ima samo od 3 do 9% domaćinstava.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.