FBI uhapsio CEO-a Phantom Secure-a


Kompanija Phantom Secure na tržištu je postala poznata po svojim izmenjenim BlackBerry i Android uređajima, koji su u modifikovanom obliku korisnicima pružali dodatni nivo bezbednosti.

Dodatna bezbednost garantovala se deaktivacijom nekim standardnih mogućnosti kao što je upotreba kamere uz dodatak dodatno kriptovane komunikacije (uz pomoć PGP-a).

Da spomenuta kompanija nije birala svoje kupce, dokaz je nedavno hapšenje njihovog glavnog izvršnog direktora Vincenta Ramosa od strane FBI-ja. U operaciji koja je uključivala i agente na tajnom zadatku utvrđeno je kako Ramos i njegova kompanija nisu posebno izbirljivi kada se radi o klijentima kojima prodaju modifikovane uređaje.

Na listi klijenata tako su se našle različite bande, kriminalne grupe pa čak i meksički kartel Sinaloa. Ramos se tajnim agentima pohvalio kako prodaje uređaje koji su specifično modifikovani za potrebe krijumčara narkotika.

U FBI-ju predviđaju da se trenutno na tržištu nalazi 20 hiljada takvih modifikovanih uređaja za potrebe kriminalaca, polovina u Australiji, a ostatak na tržištima kao što su Kuba, Meksiko i Venezuela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.