Naslednik Vine-a zove se Byte i stiže na proleće


Dom Hofmann, suosnivač i bivši glavni direktor Vine-a, platforme za razmenu kratkih video zapisa, još je prošle godine u javnost izišao sa planovima o ponovnom oživljavanju ove vrste društvene mreže. Vine je, naime, na vrhuncu svoje popularnosti imao oko 200 miliona korisnika, a njegov drugi vlasnik, Twitter, odlučio ga je 2016. godine ugasiti.

Sada će spomenuti Hofmann očito krenuti u novu avanturu izrade i lansiranja potpuno nove aplikacije koja bi trebala da zameni ugašeni Vine. Njegov novi uradak, svojevrsni "Vine 2.0", zove se Byte, i, pogađate, služiće kao platforma za izradu i razmenu kratkih video zapisa, uz prepoznatljivi loop efekt.

O Byte-u se za sada ne zna mnogo osim toga i činjenice da će u rad biti pušten nekad na proleće sledeće godine. Na web je postavljena njegova nova stranica na adresi Byte.co, a pokrenuti su i nalozi na društvenim mrežama. Jednom kad bude i službeno lansiran, ovaj servis će imati žestoku konkurenciju u vidu Instagram-a i Snapchat-a koji trenutačno služe velikom broju korisnika za razmenu kratkih video zapisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.