Greška u sistemu koštala Revolut oko 20 miliona dolara


Maliciozni pojedinci su iskoristili nepoznatu slabost u sistemima za plaćanje Revoluta kako bi ukrali više od 20 miliona dolara iz kompanijinih sredstava početkom 2022. godine.

Ovu vest je objavio Financial Times, pozivajući se na više neimenovanih izvora upućenih u incident. Ova povreda nije javno obelodanjena.

Problematično je bila neslaganje između Revolutovih američkih i evropskih sistema, zbog čega su sredstva pogrešno vraćena koristeći kompanijski novac kada su neke transakcije bile odbijene.

Problem je prvi put primećen krajem 2021. godine. Međutim, pre nego što je mogao da bude rešen, organizovane kriminalne grupe su iskoristile ovu slabost "podstičući pojedince da pokušaju da obave skupe kupovine koje će biti odbijene". Refundirana sredstva bi potom bila povučena sa bankomatima.

Tačni tehnički detalji povezani sa ovom slabosti trenutno su nejasni.

Ukupno je ukradeno oko 23 miliona dolara, pri čemu su neka sredstva povraćena praćenjem onih koji su podizali gotovinu. Ova masovna prevara navodno je rezultirala neto gubitkom od oko 20 miliona dolara za neobanku i fintech kompaniju.

Ovo obelodanjivanje dolazi manje od nedelju dana nakon što je Interpol objavio hapšenje osumnjičenog visokog člana francuske hakerske grupe poznate kao OPERA1ER, koja je povezana sa napadima na finansijske institucije i usluge mobilnog bankarstva putem malvera, phishing kampanja i masovnih prevara elektronskom poštom (BEC).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.