M3 iMac računari navodno u razvoju, 32-inčni model stiže do 2025.


Prošlog meseca, Mark Gurman iz Bloomberg-a otkrio je planove Apple-a za proizvode tokom ove godine i prvog polugodišta 2024. godine. Takođe je naveo da će ove godine stići dva nova iMac računara, a takođe je u razvoju i 32-inčni iMac. Sada je Gurman otkrio još neke detalje o iMac računarima.

Apple iMac računari su veoma popularni zbog svog minimalističkog dizajna i sve-u-jednom koncepta. Međutim, trenutno je dostupan samo jedan model koji je već pomalo zastareo. To je 24-inčni iMac iz 2021. godine koji koristi zastareli M1 procesor. Apple je nedavno povukao i 27-inčni iMac i iMac Pro sa tržišta.

U najnovijim informacijama, Gurman otkriva da Apple radi na snažnijim verzijama iMac računara. To će uključivati trenutni 24-inčni iMac sa M3 čipsetom, što će predstavljati značajan napredak u odnosu na M1 varijantu. Drugi iMac će biti još moćniji, sa većim 32-inčnim ekranom. Navodi se da će biti sličan Apple-ovom Pro Display XDR monitoru, sa IPS LCD panelom rezolucije 6K i podrškom za 10-bitne boje. Oba iMac računara sa M3 čipsetom će koristiti TSMC-ov 3nm proces umesto trenutnog 5nm procesa, što će omogućiti bolje performanse i energetsku efikasnost.

24-inčni iMac je trebao da stigne u drugoj polovini ove godine, međutim, sada se predviđa da će se pojaviti početkom sledeće godine. Još duže će se čekati na 32-inčni iMac, jer Gurman kaže da bi mogao stići tek krajem 2024. ili čak 2025. godine. Dodao je da je proces dizajna za veći iMac tek počeo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.