Apple predstavio nove iMac računare sa M3 procesorom


Apple je predstavio novi 24-inčni iMac desktop računar pokretan potpuno novim M3 čipom. Ovaj proizvod je najavljen zajedno sa 14-inčnim i 16-inčnim MacBook Pro modelima, koji koriste M3, M3 Pro i M3 Max čipsetove. Evo šta se sve nalazi unutar novog iMaca.

Prema Apple-u, novi iMac je do 2 puta brži od svog prethodnika, M1 modela, i do 2.5 puta brži od popularnih 27-inčnih Intel baziranih modela. M3 čip oprema iMac sa 8-core CPU-om, do 10-core GPU-om i podrškom za do 24GB ujedinjene memorije. Kompanija tvrdi da nudi vrhunske performanse za različite zadatke, od multitaskinga do kreiranja sadržaja. Njegov napredni GPU omogućava realno iskustvo igranja igara.

Novi iMac je opremljen sa 24-inčnim LED-osvetljenim 4.5K Retina ekranom sa 500 nita osvetljenja. Dolazi sa podrškom za Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, i besprekornu integraciju sa iPhone uređajima. Ima 1080p FaceTime HD kameru za video konferencije, sistem sa šest zvučnika i trostruki mikrofon sa usmerenim filtriranjem zvuka.

iMac 2023 nudi opcije povezivanja, kao što su dva Thunderbolt/USB 4 porta koji podržavaju DisplayPort, Thunderbolt 3 (do 40 Gbps), USB 4 (do 40 Gbps) i USB 3.1 Gen 2 (do 10 Gbps). Takođe je kompatibilan sa Thunderbolt 2, HDMI, DVI i VGA putem odvojenih adaptera. Takođe uključuje 3.5 mm audio jack i Gigabit Ethernet port. iMac takođe pruža dva USB 3 porta za brz prenos podataka do 10 Gbps.

iMac 2023 radi na macOS Sonoma, koji uključuje widgete za personalizaciju radne površine, unapređenja za video konferencije i poboljšanja za Safari pretraživač. Takođe nudi kolekciju novih screensavera i Game Mode za bolje performanse igara. Što se tiče izrade, ovaj elegantan iMac je dizajniran sa održivošću na umu, koristeći reciklirane materijale i eliminaciju štetnih supstanci. Dostupan je u čak sedam boja.

Od danas, iMac 2023 je dostupan za prednarudžbe na više tržišta. Varianta sa 8-core GPU-om, koja dolazi u plavoj, zelenoj, roze i srebrnoj boji, košta $1,299. Varijanta sa 10-core GPU-om počinje od $1,499, i dolazi u više boja kao što su plava, zelena, roze, srebrna, žuta, narandžasta i ljubičasta. Biće dostupan za kupovinu od 7. novembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.