Firefox za Android dobija preko 450 novih ekstenzija


Za korisnike Androida koji više vole Firefox u odnosu na Chrome, postoje uzbudljive vesti. Mozilla, tvorac Firefoxa, predstavio je preko 450 novih ekstenzija za svoj Android pregledač. Ove dodatke pregledaču, dostupne na stranici Dodataka pregledača Firefox kompanije Mozilla, pružaju korisnicima mogućnost personalizacije njihovog iskustva tokom pregledanja na mobilnim uređajima. Bilo da je reč o uključivanju alata za zaštitu od praćenja, blokatora sadržaja, alata za produktivnost ili čak uvodjenje novih iskustava poput strimovanja muzike, ove ekstenzije zadovoljavaju različite potrebe korisnika.

Firefox za Android je uveo preko 450 novih ekstenzija, omogućavajući korisnicima da prilagode svoje iskustvo pregledanja sa opcijama kao što su alati za zaštitu od praćenja, blokatori sadržaja i unapređenja produktivnosti. Uprkos skromnom tržišnom udelu, aplikacija ostaje popularna među korisnicima koji traže alternativu fokusiranu na privatnost u odnosu na glavne pregledače.

Nakon redizajna Firefox-ovog Android pregledača 2020. godine sa predstavljanjem "GeckoView"-a, bržeg i prilagodljivijeg motora pregledača, nedostatak ekstenzija postao je uporno pitanje za korisnike. Početno su podržane ekstenzije bile ograničene na one unutar programa "Preporučene ekstenzije", što je ometalo dugi rep razvoja ekstenzija.

Nakon završetka neophodne infrastrukture u avgustu, Mozilla je počela sa testiranjem i omogućavanjem stotina ekstenzija korisnicima Firefoxa za Android. To je kulminiralo nedavnom objavom da je preko 450 ekstenzija dostupno. Mozilla je istakla značaj otvorenog ekosistema, naglašavajući da gotovo polovina svih korisnika Firefox desktop verzije ima instaliranu ekstenziju kako bi prilagodili svoje iskustvo.

Uprkos malom tržišnom udelu u trci mobilnih pregledača, Firefox za Android privukao je posvećenu publiku, posebno među korisnicima koji traže alternativu izvan dominantnih pregledača. Automatska funkcija blokiranja pratioca aplikacije privukla je privatnost-svesne pojedince, doprinoseći njenoj privlačnosti. Sa preko 100 miliona instalacija na Google Play prodavnici, Firefox za Android i dalje predstavlja privlačnu opciju za korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.