Microsoft radi na novim funkcijama zaključanog ekrana za Windows 10


Prva probna verzija Windows 11 u 2024. godini uvela je novi vidžet za vreme na zaključanom ekranu operativnog sistema sa bogatijim vizualima i mogućnošću otvaranja dodatnih vremenskih podataka direktno sa zaključanog ekrana (naravno, koristeći Microsoft Edge, a ne uobičajenu aplikaciju za vreme). U nešto iznenađujućem potezu, Microsoft je odlučio da prenese novi vidžet sa Windowsa 11 na Windows 10.

Microsoft je najavio novi vidžet za vreme za Windows 10 u najnovijem ažuriranju za "Release Preview" za izlazni operativni sistem. Kompanija je saopštila da će bogatije iskustvo sa vremenom na zaključanom ekranu stići na Windows 10 u "narednim nedeljama".



Možda se sećate da Microsoft više ne planira da objavljuje nove funkcionalnosti za Windows 10. Međutim, nedavno je došlo do značajnog upravljačkog promena u Windows diviziji. Kao rezultat te promene, Microsoft prilagođava svoje napore da prenese nove mogućnosti sa Windowsa 11 na Windows 10, koji i dalje ima ogromnu instaliranu bazu sa preko jedne milijarde mesečno aktivnih uređaja.

Copilot je verovatno najznačajnija funkcija koju je Windows 10 preuzeo od svog naslednika, a novo iskustvo sa vremenom koje služi kao prolaz do MSN-a i Microsoft Edge-a (mada bi trebalo da pokreće aplikaciju za vreme) pokazuje da Microsoft želi da iskoristi stotine miliona korisnika Windows 10 kako bi unapredio svoje usluge.

Osim toga, prema Windows Centralu, Microsoft planira da oživi Beta kanal Windows Insider programa za Windows 10 kako bi korisnicima omogućio testiranje novih funkcija pre nego što stignu do šire javnosti. Trenutno, jedini dostupan kanal korisnicima Windowsa 10 je "Release Preview".

Uprkos svim tim promenama, Windows 10 još uvek ide prema kraju svog životnog ciklusa u oktobru 2025. godine. Oni koji ne žele da pređu na Windows 11 (i na ono što Microsoft planira da izbaci kasnije ove godine) moći će da plate Microsoftu za proširena sigurnosna ažuriranja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.