TikTok sada podržava videe do 30 minuta


TikTok je krenuo u osvajanje YouTube-a. Kompanija je primetila kako testira mogućnost korisnika da postave video zapise od 30 minuta, što ukazuje na značajno odstupanje od formata kratkih video zapisa koji su je učinili popularnom. Konsultant za društvene medije Matt Navarra primetio je novu opciju u iOS beta verziji aplikacije u Ujedinjenom Kraljevstvu. Navarra je rekao za TechCrunch da je čuo od nekih korisnika koji takođe vide opciju u beta verziji TikToka za Android.

TikTok nije odgovorio na zahtev za komentar TechCrunch-a.

Kompanija je prvobitno postala popularna zbog formata kratkih video zapisa, ali polako prihvata sadržaj dugih formata. Ako nova ograničenja za prenos postanu široko dostupna, TikTok će napraviti dugačak put od originalnog vremenskog ograničenja za video zapise od 15 sekundi. Nakon što je povećao ograničenje sa 15 sekundi na minut, TikTok ga je kasnije proširio na tri minuta, a zatim na 10 minuta. TikTok je počeo da testira mogućnost prenosa video zapisa od 15 minuta pre nekoliko meseci.

Ova promena stavlja TikTok u još direktniju konkurenciju sa YouTube-om. Potez ukazuje na to da TikTok želi da privuče kreatore dugih formata koji obično objavljuju sadržaj na YouTube-u.

Ranije je TikTok viđen kao platforma za kratki sadržaj, dok je YouTube viđen kao dom dugih sadržaja, sa kreatorima koji koriste oba platforma za dosezanje gledalaca. Proteklih godina linije između ova dva video platforma postale su nejasne kako TikTok usvaja duže video zapise, a YouTube prihvata kraće video zapise sa Shorts.

Kao i kod prethodnih proširenja vremenskog ograničenja, novo ograničenje bi dalo kreatorima još više vremena i fleksibilnosti prilikom deljenja stvari poput kuvanja recepata, tutorijala za lepotu, obrazovnog sadržaja i skečeva komedije. Međutim, novo ograničenje od 30 minuta otvorilo bi novu vrstu sadržaja koji nije bio moguć sa prethodnim vremenskim ograničenjima, a to je mogućnost prenosa celih epizoda TV emisija.

Prošle godine, Peacock je omogućio besplatno gledanje prve epizode "Killing It" na TikToku, ali je bila podeljena na pet delova. Sa ovim novim ograničenjem od 30 minuta, mreže više ne bi morale da dele epizodu na više delova, već bi mogle da postave celu epizodu u jednom videu na TikToku. Mreže već koriste TikTok za dosezanje gledalaca, a novo ograničenje vremena za prenos može ih privući da dele sadržaj na TikToku.

Naravno, moramo uzeti u obzir i stranu gledaoca. Ne svima se dopadaju duži video zapisi na TikToku, pogotovo jer većina ljudi na platformu dolazi radi brzih, kratkih video zapisa. Već se priča o tome kako TikTok uništava pažnju ljudi, pa duži video zapisi možda neće biti dobrodošli nekima. Ali TikTok se pripremao da olakša gledanje dužih video zapisa, jer je kompanija testirala horizontalni režim prikaza na nekim regionima.

Pored toga, TikTok izgleda da je svestan da svi nemaju apetit za dugim video zapisima, pošto je prošle godine lansirao funkciju koja vam omogućava da brzo premotate video zapise pritiskom na desnu stranu video zapisa.

Kao i sa bilo kojom testiranom funkcijom, nepoznato je kada ili da li TikTok planira da široko lansira opciju prenosa video zapisa od 30 minuta svim korisnicima.

Објавио/ла @mattnavarra
Погледајте у апликацији Threads

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.