WhatApp uvodi passkeys na iOS


WhatsApp radi na dodavanju podrške za passkey na iOS-u, prema informacijama koje prati funkcije. Popularna aplikacija za razmenu poruka u vlasništvu kompanije Meta donosi podršku za passkey — tehnologiju autentifikacije bez pasvorda koja vam omogućava da se prijavite koristeći vašu biometriju — na WhatsApp za iOS. Funkcija passkey je prethodno dodata WhatsApp-u za Android, ali izgleda da će uskoro biti dostupna i na WhatsApp-u za iOS. Korisnici koji koriste najnoviju verziju iOS-a trebalo bi da mogu da pristupe ovoj funkciji sa budućim ažuriranjem.

Informator o funkcijama WABetaInfo primetio je novi meni vezan za passkey u najnovijoj verziji WhatsApp beta za iOS 2.24.2.73, što sugeriše da će podrška za ovu funkciju uskoro doći na iOS. Android verzija aplikacije već omogućava korisnicima da postave passkey koji može da se koristi za brzo ponovno prijavljivanje na njihov nalog na istom uređaju.

Passkey je mehanizam autentifikacije podržan hardverom, dizajniran od strane FIDO Alliance zajedno sa velikim kompanijama poput Apple-a, Google-a i Microsoft-a koji koristi kriptografiju na korisnikovom uređaju za prijave bez passkeya koje su autentifikovane sa Touch ID ili Face ID, dok smanjuje rizike od phishing napada. Na Android-u, WhatsApp passkeyi se čuvaju sigurno u Google-ovom menadžeru lozinki — očekuje se da će koristiti Apple-ov Keychain sistem na iOS-u.

Iako najnovija verzija WhatsApp beta za iOS uključuje kod za novi meni passkey, zapravo ga ne možete kreirati jer funkcionalnost nije omogućena. WhatsApp će prvo omogućiti funkciju korisnicima na kanalu beta testiranja (putem TestFlight-a) pre nego što podrška za passkey bude dostupan svim korisnicima na stabilnoj verziji aplikacije.

Međutim, neće svi korisnici iOS-a imati pristup passkeyevima. I dok su passkeyi podržani na Android telefonima koji rade na Android 9 ili novijoj verziji, samo iPhone modeli koji rade na iOS 17 će podržavati pristup passkeyima trećih strana. To znači da ako imate iPhone XR ili noviji koji je ažuriran na iOS 17, moći ćete u budućnosti da koristite passkey za ponovno prijavljivanje na vaš WhatsApp nalog sa Face ID ili Touch ID.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.