WhatsApp radi na opciji sličnoj Apple AirDrop-u


WhatsApp unapređuje mogućnosti deljenja fajlova u poslednje vreme. Popularna platforma za razmenu poruka je prošle godine dodala podršku za deljenje HD fotografija za sve korisnike. Sada je primetno da Meta-ovo vlasništvo, WhatsApp, radi na novoj funkcionalnosti deljenja fajlova u blizini koja omogućava korisnicima WhatsApp-a na Androidu da dele fajlove sa drugim korisnicima u njihovoj blizini. Pored toga, kao deo iste nadogradnje za beta verziju aplikacije na Androidu, WhatsApp je takođe ispravio bag u vezi sa kamerom u aplikaciji.

Prema izveštaju WABetaInfo, WhatsApp uvodi ažuriranje - verzija 2.24.2.20 - putem programa Google Play Beta, koje pokazuje da se radi na novoj funkciji deljenja fajlova. WhatsApp navodno razvija mogućnost deljenja fajlova sa drugim korisnicima u blizini, slično Apple-ovoj funkciji AirDrop, a funkcija bi trebalo da bude široko dostupna u nekoj od narednih ažuriranja aplikacije.

Deljenje fajlova u blizini još uvek nije spremno za beta testere, ali izveštaj WABetaInfo pruža pregled funkcionalnosti u razvoju. Podeljeni snimak ekrana funkcionalnosti u razvoju pokazuje opciju "Podeli fajlove sa osobama u blizini" u aplikaciji, zajedno sa listom korisnika u blizini i postavkom koja korisnicima omogućava podešavanje njihove vidljivosti. Dodatno, čini se da korisnici mogu postaviti svoju vidljivost drugim korisnicima u blizini, ne otkrivajući svoj broj telefona ne-kontaktima. Korisnici takođe moraju sačekati da korisnici u blizini prihvate njihov zahtev za deljenje. Korisnici u blizini mogu otvoriti WhatsApp i protresti svoj uređaj kako bi videli dolazni zahtev za deljenje. Važno je napomenuti da će funkcionalnost deljenja u blizini biti end-to-end enkriptovana kako bi se očuvala privatnost.

I dok se očekuje da će funkcionalnost deljenja fajlova u blizini stići u nekom od narednih ažuriranja, WhatsApp beta za Android 2.24.2.20 ažuriranje donosi ispravku za bag u vezi sa kamerom koji je nedavno sprečavao korisnike da pokrenu kameru unutar aplikacije. Prema izveštaju WABetaInfo, neki beta testeri na Androidu su naišli na problem koji ih je sprečavao da pokrenu kameru unutar aplikacije nakon WhatsApp beta ažuriranja verzije 2.24.2.13. Bag bi prikazivao poruku u aplikaciji koja glasi "Ne mogu pokrenuti kameru, molim vas da ponovo pokrenete uređaj." Međutim, ponovno pokretanje uređaja ili ponovno pokretanje aplikacije nije rešavalo problem.

Najnovije WhatsApp beta za Android 2.24.2.20 ažuriranje donosi ispravku za bag sa kamerom, omogućavajući korisnicima da pokrenu kameru unutar WhatsApp-a i nastave da dele fotografije i video snimke sa svojim kontaktima.

Prošle nedelje, WhatsApp Channels, funkcionalnost koja omogućava organizacijama i javnim ličnostima slanje ažuriranja svojim pratiteljima na ovoj platformi za razmenu poruka, dobila je niz novih alatki, uključujući mogućnost sprovođenja anketa, slanja govornih poruka i deljenje ažuriranja sa kanala na Status.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.