WhatsApp dobija nove opcije formatiranja teksta


WhatsApp danas dobija neke nove opcije za formatiranje teksta kako bi unapredili vaše iskustvo dopisivanja. Do sada ste već mogli koristiti podebljavanje, kurziv, precrtavanje i monospaced formatiranje.

Ali ove dodatke otvaraju potpuno novo iskustvo, sa opcijama za bulleted liste, numerisane liste, blokovske citate i formatiranje koda unutar teksta sada dostupnim na Androidu, iOS-u, Web-u i Mac-u. Ove opcije su bile prethodno u testiranju.



Slika iznad lepo razlaže šta je novo (prva četiri sa zelenim pozadinom) i kako možete koristiti ove opcije za formatiranje. Sve su vrlo jednostavne za korišćenje kada vam zatrebaju, kao što možete videti.

Za bulleted listu, jednostavno stavite simbol "-" ispred vašeg teksta, praćenog razmakom, i onda dodajte više stavki na listu ponavljajući postupak. Isti postupak važi i za numerisane liste, osim što u ovom slučaju dodajete broj, tačku i razmak - poput ovoga: "1. " Zatim "2. " i tako dalje.

Za blokovske citate sve što vam treba je simbol ">" praćen razmakom i ono što sledi će biti blokovski citat. Na kraju, ako želite da unesete inline kod, jednostavno obavijte tekst sa "`" - `evo primera`.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.