Da li će Galaxy S22 serija dobiti AI funkcije?


Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra kompanije Samsung, koji su lansirani ove godine, obogaćeni su Galaxy AI funkcijama, a kompanija je od tada obećala da će ove funkcije stići i na porodicu S23 (uključujući i S23 FE) putem ažuriranja na One UI 6.1 koje će biti dostupno za njih do kraja ovog meseca.

Međutim, porodica S22 je ostala izvan toga. Sada se čini da bi flagship uređaji iz 2022. godine ipak mogli da dobiju ukus Galaxy AI, iako još ništa nije definitivno dogovoreno. Predsednik Mobilne divizije kompanije Samsung, TM Roh, rekao je na redovnom sastanku akcionara da kompanija aktivno traži načine da dovede Galaxy AI funkcije na starije telefone.

Problem je u tome što je deo funkcionalnosti baziran na cloud-u, dok je deo na uređaju, i izgleda da je to prepreka za implementaciju na porodici S22. S druge strane, S23 FE, koji dobija Galaxy AI, ima iste čipsetove kao i modeli S22, koji nisu. Prema rečima Roha, "potrebno je puno truda" da se ovo ostvari, ali Samsung ulaže resurse u ovaj zadatak.

Dakle, nije zagarantovano da će porodica S22 dobiti Galaxy AI, ali se na tome radi. Ishod još uvek izgleda neizvestan, ali ćemo vas obavestiti ako se pojave više informacija.

Na drugu temu, TM Roh je potvrdio da Samsung i dalje radi na savitljivim i kliznim uređajima, postepeno sprovodeći pred-lansiranje korake poput istraživanja i patenata. Interesantno je da se čini da kompanija sada mnogo opreznije odnosi prema lansiranju novih formata nego ikada ranije. Još uvek radi na njima, ali nije u žurbi da ih plasira na tržište.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.