SAD istražuju SMIC zbog čipa za Huawei Mate 60 seriju


Američko Ministarstvo trgovine istražuje da li je SMIC nezakonito stekao američke alate za proizvodnju čipa Kirin 9000S. Prema Alanu Estevezu, visokom zvaničniku u ministarstvu, proizvođač čipova potencijalno je prekršio izvozna pravila, ali situacija se još uvek procenjuje.

Ova najava dolazi nakon saslušanja u Kongresu ranije ove nedelje i izveštaja da administracija Bidena razmatra zabranu za još 4 proizvođača čipova, uključujući Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), dobavljača Huawei-ovog 7nm FinFET SoC-a.

Huawei Mate 60 Pro, zajedno s nekoliko drugih Mate i nova 12 telefona, koristi čipset Kirin 9000S koji je izgrađen uprkos zabranama Sjedinjenih Američkih Država. Kompanija je više puta odbila da zvanično komentariše ovu situaciju.

Telefon se smatra simbolom ponovnog uspona Kine uprkos kontinuiranim naporima Vašingtona da oslabi kompaniju, navodi Reuters. Estevez je citiran da, iako ne mogu govoriti o bilo kojim istraživanjima koja možda ili možda ne postoje, njihov tim "svakako deli zabrinutost" da je SMIC koristio američke alate za proizvodnju čipa sa 5G mogućnostima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.