YouTube sada prikazuje praznu stranicu kada ste odjavljeni


YouTube, platforma za deljenje video zapisa koju svakodnevno koristi milijarde ljudi širom sveta, sada prikazuje praznu stranicu korisnicima koji nisu prijavljeni na svoje Google naloge. Do sada je početna stranica YouTube-a često bila ispunjena preporukama video zapisa na osnovu lokalne istorije korisnika.

Ako se odjavite iz svog glavnog pretraživača, koristite pretraživač u kojem niste prijavljeni na YouTube ili koristite režim inkognito, veb stranica će prikazati poruku koja kaže "Pokušajte pretragu da biste počeli. Počnite da gledate video zapise kako biste nam pomogli da izgradimo niz video zapisa koje ćete voleti", kako možete videti na slici ispod.

Ovo je prvi put primetio Bleeping Computer, i još uvek nije jasno kada je i da li je YouTube napravio ovu promenu. Izveštaj takođe tvrdi da YouTube nije prikazivao preporuke na različitim računarima i da su neki korisnici koji su bili prijavljeni i obrisali svoju pretragu i istoriju gledanja dobijali istu poruku.

Takođe smo testirali da li YouTube prestaje da prikazuje preporuke video zapisa u režimu inkognito ili kada ste odjavljeni i možemo potvrditi da početna stranica sada prikazuje samo pomenutu poruku.

Međutim, ovo nije prvi put da YouTube prestaje da prikazuje preporuke korisnicima koji nisu prijavljeni ili su isključili svoju istoriju gledanja. U avgustu prošle godine, kompanija je sprovela ovu promenu za neke korisnike, ali je brzo povukla odluku nakon negativnih reakcija korisnika.

Iako promena možda neće biti dobrodošla korisnicima YouTube-a koji ne žele da Google vidi šta gledaju, može biti blagoslov za one koji nisu smatrali da su nasumične preporuke korisne. Osim toga, ovo može omogućiti korisnicima da sami izgrade svoje lokalne preporuke video zapisa od nule.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.