Google najavio pokretanje nove Find My Device mreže


Lansiranje dugo očekivane mreže Google Find My Device izgleda da je skoro pred nama. U emailu primetnom od strane 9to5Google, Google obaveštava korisnike da će uključiti ovu funkciju za tri dana, koja koristi podatke sa miliona drugih Android uređaja kako bi pronašla lokaciju izgubljenih telefona i dodataka - slično tehnologiji praćenja koju koriste Apple i Tile.

U emailu se navodi da korisnici mogu koristiti mrežu kako bi "pronašli sve kompatibilne dodatke iz programa Fast Pair kada su odvojeni od vašeg uređaja" ili offline, uključujući slušalice, slušalice i tragače, izveštava 9to5Google. Dodaje se da će korisnici dobiti obaveštenje na svom uređaju kada se funkcija omogući i da korisnici mogu isključiti mrežu putem opcije Find My Device na vebu.

Google je prvo najavio proširenje svoje postojeće mreže Find My Device na I/O konferenciji 2023. Međutim, Google je odložio lansiranje mreže jer je čekao da Apple uvede obaveštenja o nepoznatim pratiocima za sve uređaje za praćenje, a ne samo za AirTag-ove.

Ali, sa Apple-om koji je spreman da usvoji širu specifikaciju protiv praćenja u iOS 17.5, lansiranje mreže Find My Device od strane Google-a čini se neizbežnim. Neki Android korisnici već počinju da vide novu opciju "Pronađite svoje offline uređaje" u najnovijem beta izdanju Google Play usluga, tako da možda neće proći mnogo vremena dok ne vidimo zvanično lansiranje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.